Într-un oraș din Maramureș, aurul aluvionar nu este exploatat de aproape 30 de ani și nu este sortat de nisip și de pietriș. Localitatea în care se varsă aurul în pârâul Turnu este în imediata vecinătate a fostei mine Hanneș.
În această localitate, aurul a fost exploatat încă din vremea dacilor. Cel puțin 500 de tone de aur și 950 de tone de argint au fost preluate din această zonă și au ajuns în vremea Daciei către Imperiul Roman.
Aurul transmis de râuri este mult mai ușor de extras decât cel din munți, nefiind nevoie de o tehnologie avansată sau multă muncă. Pe de altă parte, cantitatea pe care o oferă este considerabil mai mică. Cu toate acestea, aurul din această zonă nu a mai fost exploatat din anul 1989 și nu a fost sortat de nisip și pietriș. (CITEȘTE ȘI: Eveniment special la Constanța, cu ocazia zilelor orașului! Mii de români au luat parte la spectacolul de teatru și la concertul Carla’s Dreams)
Orașul din Maramureș unde aurul curge pe râu este Almașu Mare din județul Alba și este foarte aproape de fosta mină Hanneș, care s-a închis în urmă cu câțiva ani. Aaurul aluvionar se varsă în pârâul Turnu.
Almașu Mare este o comună din Transilvania care este formată din satele Almașu de Mijloc, Almașu Mare, Brădet, Cheile Cibului, Cib, Glod și Nădăștia. Comuna este foarte ofertantă pentru turiști deoarece are multe obiective turistice care vor atrage privirile. Printre acestea, se numără și Monumentul Eroilor Români din Primul și Al Doilea Război Mondial, Rezervația naturală Cheile Cibului și bisericile „Schimbarea la față” și „Buna Vestire”, dar Colecția „Emilian Achim” . (CITEȘTE ȘI: Povestea incredibilă a ucraineanului care a condus 3.700 de km pentru a ajunge la iubita și familia sa. A fost întâmpinat cu mitraliere și interogat cu orele)